Μπισκότα βρώμης με φυστικοβούτυρο & σοκολάτα

30 λεπτά

εύκολη

10 μπισκότα

Ένα από τα αγαπημένα μου υλικά είναι η βρώμη.

Η βρώμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή διαφόρων προϊόντων αρτοποιίας, όπως κέικ, ψωμί και μπισκότα, σαν χυλός μαζί με νερό ή γάλα και ως συστατικό μέσα σε μούσλι και granola.

Είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1, Β2 και Β3), καθώς και στη βιταμίνη Ε, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, είναι πλούσια σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως το μαγγάνιο, το σελήνιο, ο φώσφορος, το μαγνήσιο, ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος. Η υψηλή περιεκτικότητά της σε καροτενοειδή και πολυφαινόλες της αποδίδουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. 

Τέλος, έχει μία ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ και στη καλύτερη ρύθμιση της μεταγευματικής γλυκόζης του αίματος

Αξιολογήσεις

Υλικά:

Μερίδες
120 γρ βρώμη ξερή, ωμή, χύμα
120 γρ μέλι, σύνηθες, συσκευασμένο
100 γρ φυστικοβούτυρο
50 γρ καρύδια ξερά
50 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
1 δόση κανέλα
1 πρέζα αλάτι
Θρεπτικές Πληροφορίες (ανά 100γρ)
438,44 kcal Θερμίδες
48,43 γρ Υδατάνθρακες
12,81 γρ Πρωτεΐνη
23,05 γρ Λιπαρά

Βήματα

1.
Τα βάζω όλα σε ένα μπολ, φτιάχνω ότι σχήμα επιθυμώ και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 6-8 λεπτά.
Ολοκληρώθηκε
Σημείωση
Το σημαντικότερο όλων, να το φτιάξεις με όρεξη και αγάπη! Καλή επιτυχία!!
Αν τη φτιάξεις να μου στείλεις τις φωτογραφίες σου ή αν ανεβάσεις κάποια φωτογραφία να με αναφέρεις, θα χαρώ πολύ να τη δω!!!

Γράψε μου τη σκέψη σου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *