Γρήγορη Σαλάτα με Χταπόδι
Αξιολογήσεις
Υλικά:
Μερίδες
2 μέτριες πατάτες βρασμένες | |
1 καρότο | |
1 ντομάτα χωρίς σπόρους | |
1 φλ. του καφέ αγγουράκι τουρσί | |
2 κ.σ. μαϊντανό | |
χυμό λεμονιού από 1 λεμόνι | |
ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι | |
1 κ.σ. ξύδι από κρασί | |
2 κ.σ. ελαιόλαδο | |
1 κ.γ. μουστάρδα | |
αλάτι | |
πιπέρι | |
2 πλοκάμια χταπόδι | |
1 δάφνη | |
1 σκελίδα σκόρδο |
Θρεπτικές Πληροφορίες (ανά 100γρ)
143 kcal
Θερμίδες
9 γρ
Υδατάνθρακες
7,6 γρ
Πρωτεΐνη
8,1 γρ
Λιπαρά
Βήματα
1.
Κόβω ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και τοποθετώ πάνω δύο λαδόκολλες.
Ολοκληρώθηκε
2.
Κόβω και ρίχνω όλα τα υλικά για το χταπόδι (1 δάφνη, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, πιπέρι και λίγη ρίγανη).
Ολοκληρώθηκε
3.
Φτιάχνω ένα πουγκί και το βάζω στο φούρνο στους 180°C για 1-1:30 ώρα.
Ολοκληρώθηκε
4.
Κόβω το κρεμμύδι το καρότο σε λεπτές φέτες, την ντομάτα, το τουρσί και τα βάζω σε ένα μπολ. Μαζί με τις βρασμένες πατάτες κομμένες στα 4 και ψιλοκόβω το μαϊντανό.
Ολοκληρώθηκε
5.
Προσθέτω στο μπολ, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το ξύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Όταν είναι έτοιμο το χταπόδι το κόβω σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτω στο μπολ.
Ολοκληρώθηκε
6.
Ανακατεύω καλά με μια κουτάλα.
Ολοκληρώθηκε
Σημείωση
Να διαλέγεις τα καλύτερα προϊόντα και ποιοτικές τροφές για τον οργανισμό σου! Αν δεν το κάνεις εσύ, τότε ποιος?
Καλή όρεξη!!
Γράψε μου τη σκέψη σου