Κορμός σοκολάτας με ταχίνι και μέλι
Αξιολογήσεις
Υλικά:
Μερίδες
450 γρ ταχίνι | |
200 γρ μέλι | |
200 γρ κουβερτούρα σε κομματάκια | |
200 γρ μπισκότα τύπου digestive | |
150 γρ δημητριακά ολικής |
Θρεπτικές Πληροφορίες (ανά 100γρ)
465,76 kcal
Θερμίδες
44,66 γρ
Υδατάνθρακες
9,29 γρ
Πρωτεΐνη
29,62 γρ
Λιπαρά
Βήματα
1.
Αναμειγνύω το ταχίνι με το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ.
Ολοκληρώθηκε
2.
Λιώνω τη σοκολάτα σε ένα μπολ σε μπεν μαρί (μέσα σε ένα μπολ το οποίο έχω βάλει πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει σε μέτρια φωτιά).
Ολοκληρώθηκε
3.
Προσθέτω τη σοκολάτα στο μείγμα ταχινιού-μελιού και ρίχνω τα σπασμένα μπισκότα να καλυφθούν από το μείγμα.
Ολοκληρώθηκε
4.
Ρίχνω τα δημητριακά και ανακατεύω καλά.
Ολοκληρώθηκε
5.
Βάζω ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα πάνω στον πάγκο και ρίχνω το μείγμα, σχηματίζοντας με τη βοήθεια της λαδόκολλας ένα ρολό σαν καραμέλα. Για μεγαλύτερη ασφάλεια, τυλίγω το ρολό με μία μεμβράνη και αφήνω στο ψυγείο για περίπου 4-6 ωρίτσες.
Ολοκληρώθηκε
Σημείωση
Αν σου αρέσει το ταχίνι, σου το προτείνω ανεπιφύλακτα!
Το σημαντικότερο όλων, να το φτιάξεις με όρεξη και αγάπη! Καλή επιτυχία!!
Αν τη φτιάξεις να μου στείλεις τις φωτογραφίες σου ή αν ανεβάσεις κάποια φωτογραφία να με αναφέρεις, θα χαρώ πολύ να τη δω!!!
Γράψε μου τη σκέψη σου