Σπιτική Σαλάτα Πολύχρωμων Ζυμαρικών
Αξιολογήσεις
Υλικά:
Μερίδες
500 γρ πέννες | |
2 κ.σ. γιαούρτι | |
2 κ.σ. μουστάρδα | |
1 κ.σ. μέλι | |
πιπέρι | |
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο | |
1 πιπεριά κόκκινη | |
1 πιπεριά πράσινη | |
1/2 αγγούρι | |
2 φρέσκα κρεμμυδάκια | |
100 γρ καλαμπόκι | |
100 γρ λιαστές ντομάτες | |
χυμό λάιμ από 2 λάιμ | |
2 κ.σ. δυόσμο |
Θρεπτικές Πληροφορίες (ανά 100γρ)
110,68 kcal
Θερμίδες
17,53 γρ
Υδατάνθρακες
3,87 γρ
Πρωτεΐνη
2.71 γρ
Λιπαρά
Βήματα
1.
Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει, προσθέτω αλάτι και τα ζυμαρικά (επέλεξα να βάλω ζυμαρικά, φλωμάρι λαχανικών με σιμιγδάλι, σπανάκι, παντζάρι, καρότο και ντομάτα).
Ολοκληρώθηκε
2.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτω το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το μέλι, το πιπέρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και ανακατεύω με ένα κουτάλι. Προσθέτω ½ κουτάλα με νερό από τα ζυμαρικά και ανακατεύω μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ολοκληρώθηκε
3.
Προσθέτω την πράσινη πιπεριά, την κόκκινη πιπεριά, το αγγούρι και το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Βάζω το καλαμπόκι, τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες και τον χυμό από τα lime.
Ολοκληρώθηκε
4.
Σουρώνω τα ζυμαρικά και τα βρέχω με κρύο νερό για να κρυώσουν, να σταματήσει ο βρασμός τους και τα τοποθετώ στο ψυγείο. Το φρεσκομαγειρεμένο άμυλο αποδίδει 4 θερμίδες ανά γραμμάριο, ενώ το ανθεκτικό άμυλο 2,2 και προκαλεί έντονο αίσθημα κορεσμού.
Ολοκληρώθηκε
5.
Προσθέτω στο μπολ με τη σάλτσα το δυόσμο, τα ζυμαρικά και ανακατεύω καλά.
Ολοκληρώθηκε
Σημείωση
Να διαλέγεις τα καλύτερα προϊόντα και ποιοτικές τροφές για τον οργανισμό σου! Αν δεν το κάνεις εσύ, τότε ποιος?
Καλή όρεξη!!
Γράψε μου τη σκέψη σου