Υγιεινή Σπιτική Χειροποίητη Granola

30 λεπτά

μέτρια

20 μερίδες

Η Granola μπορεί να προσφέρει μια γρήγορη  πηγή υδατανθράκων. Σε πολλούς πεζοπόρους και άλλους λάτρεις της ύπαιθρου αρέσει να κουβαλούν granola για να τροφοδοτούν τον οργανισμό τους όταν έχουν μια κουραστική μέρα άσκησης. Ακόμη, η Granola είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, εάν συμπεριλάβετε ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα ή καρύδια. Οι φυτικές ίνες από τα δημητριακά ολικής αλέσεως στη γκρανόλα μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αξιολογήσεις

Υλικά:

Μερίδες
500 γρ βρώμη
100 γρ ελαιόλαδο
100 γρ φυστικοβούτυρο
150 γρ μέλι
100 γρ αμύγδαλα ωμά
100 γρ κουβερτούρα
1 κ. γ. κανέλα
1 βανίλια
Θρεπτικές Πληροφορίες (ανά 100γρ)
467,72 kcal Θερμίδες
45,80 γρ Υδατάνθρακες
11,33 γρ Πρωτεΐνη
27,51 γρ Λιπαρά

Βήματα

1.
Τοποθετώ ένα σκεύος σε δυνατή φωτιά και ρίχνω μέσα το μέλι, την κανέλα, τη βανίλια, το ελαιόλαδο, το φυστικοβούτυρο, το αλάτι, και ανακατεύω μέχρι να λιώσει και ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
Ολοκληρώθηκε
2.
Προσθέτω τη βρώμη και ανακατεύω μέχρι να απορροφήσει όλη την υγρασία.
Ολοκληρώθηκε
3.
Αφαιρώ από τη φωτιά και μεταφέρω σε ένα ταψί με λαδόκολλα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού ομοιόμορφα.
Ολοκληρώθηκε
4.
Ψήνω για 20 λεπτά. Αφαιρώ και αφήνω να κρυώσει καλά.
Ολοκληρώθηκε
5.
Σπάω τη γκρανόλα σε μικρά κομμάτια και τη βάζω σε ένα μπολ. Προσθέτω τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, την κουβερτούρα και ανακατεύω.
Ολοκληρώθηκε
6.
Μεταφέρω σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς και αποθηκεύω σε ξηρό και δροσερό μέρος.
Ολοκληρώθηκε
Σημείωση
Το σημαντικότερο όλων, να το φτιάξεις με όρεξη και αγάπη! Καλή επιτυχία!!
Αν τη φτιάξεις να μου στείλεις τις φωτογραφίες σου ή αν ανεβάσεις κάποια φωτογραφία να με αναφέρεις, θα χαρώ πολύ να τη δω!!!

Γράψε μου τη σκέψη σου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *