Υγιεινή Σπιτική Χειροποίητη Granola
Αξιολογήσεις
Υλικά:
Μερίδες
500 γρ βρώμη | |
100 γρ ελαιόλαδο | |
100 γρ φυστικοβούτυρο | |
150 γρ μέλι | |
100 γρ αμύγδαλα ωμά | |
100 γρ κουβερτούρα | |
1 κ. γ. κανέλα | |
1 βανίλια |
Θρεπτικές Πληροφορίες (ανά 100γρ)
467,72 kcal
Θερμίδες
45,80 γρ
Υδατάνθρακες
11,33 γρ
Πρωτεΐνη
27,51 γρ
Λιπαρά
Βήματα
1.
Τοποθετώ ένα σκεύος σε δυνατή φωτιά και ρίχνω μέσα το μέλι, την κανέλα, τη βανίλια, το ελαιόλαδο, το φυστικοβούτυρο, το αλάτι, και ανακατεύω μέχρι να λιώσει και ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
Ολοκληρώθηκε
2.
Προσθέτω τη βρώμη και ανακατεύω μέχρι να απορροφήσει όλη την υγρασία.
Ολοκληρώθηκε
3.
Αφαιρώ από τη φωτιά και μεταφέρω σε ένα ταψί με λαδόκολλα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού ομοιόμορφα.
Ολοκληρώθηκε
4.
Ψήνω για 20 λεπτά. Αφαιρώ και αφήνω να κρυώσει καλά.
Ολοκληρώθηκε
5.
Σπάω τη γκρανόλα σε μικρά κομμάτια και τη βάζω σε ένα μπολ. Προσθέτω τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, την κουβερτούρα και ανακατεύω.
Ολοκληρώθηκε
6.
Μεταφέρω σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς και αποθηκεύω σε ξηρό και δροσερό μέρος.
Ολοκληρώθηκε
Σημείωση
Το σημαντικότερο όλων, να το φτιάξεις με όρεξη και αγάπη! Καλή επιτυχία!!
Αν τη φτιάξεις να μου στείλεις τις φωτογραφίες σου ή αν ανεβάσεις κάποια φωτογραφία να με αναφέρεις, θα χαρώ πολύ να τη δω!!!
Γράψε μου τη σκέψη σου